Известие

Collapse
No announcement yet.

Код за ключа на Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В крайна сметка какво се разбра,че може да се направи ключ но само с чип /транспондер/. И май никой не може да направи такъв с вградено дистанционно вътре.Понеже повечето искат точно такъв какъвто е оригиналния.И като някой пита за ключ не веднага да скачаме този може онзи може.И сега доколкото аз се поинтересувах никой май не може да направи въпросните ключове с вграденото дистанционно освен в официалното представителство на Alfa Romeo
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
      В крайна сметка какво се разбра,че може да се направи ключ но само с чип /транспондер/. И май никой не може да направи такъв с вградено дистанционно вътре.Понеже повечето искат точно такъв какъвто е оригиналния.И като някой пита за ключ не веднага да скачаме този може онзи може.И сега доколкото аз се поинтересувах никой май не може да направи въпросните ключове с вграденото дистанционно освен в официалното представителство на Alfa Romeo
      Слагаш си аларма и си готов- 60 лв примерно
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

На мен не ми харесва така !Аларма бих сложил такава дето се интегрира с оригиналния ключ.И идваме пак на същото положение-трябва оригинален ключ.А не някоя китайска заготовка с чип вътре !Аз вече съм го решил давам в офиц.представителство на Алфа Ромео 280-300 евро докато не съм изгубил единствения си ключ или е сдал багажа си взимам новия ключ.А стария отива за резервен.
        И така извода е един всеки си решава сам как да го направи по евтиния или по скъпия начин
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
        sigpic

Comment

Няма как да платя 1/4 от стойността на колата за един ключ, пък бил той и златен, само защото едни тарикати си клатят краката в едни лъскави офиси.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Няма как да платя 1/4 от стойността на колата за един ключ, пък бил той и златен, само защото едни тарикати си клатят краката в едни лъскави офиси.
            ---------------------------------------------------------------------------------------
            Да съгласен съм с това но такъв е живота какво да се прави !Но ако вземем да смятаме отделни елементи от колата колко струват закупени ако се налага подмяна излиза същото както с ключа 1/4 от колата
            sigpic

Comment

Повечето оригинални резервни ключове са без копчета, имат само ключ и транспондер. Аз лично предпочитам резервен с който мога да отключвам механично, да паля и да се придвижвам отколкото да се случи нещо с единствения който имам и да се хвана за палците. То и за това се нарича резервен - ползва се ако се случи нещо с другия!
              Alfa 159 2,4 JTDm Q4
              ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
              ex Alfa 156 1,9 JTD
              ex Alfa 75 1,8

Comment

Повечето оригинални резервни ключове са без копчета, имат само ключ и транспондер. Аз лично предпочитам резервен с който мога да отключвам механично, да паля и да се придвижвам отколкото да се случи нещо с единствения който имам и да се хвана за палците. То и за това се нарича резервен - ползва се ако се случи нещо с другия!
                -----------------------------------------------------------------------------------------
                Аз говоря конкретно за Алфа 147
                Проверено на 100%,че колата нова се е продавала с 3 ключа.Два с трите бутона смисъл с дистанционно и третия е този резервния който отваря механично само и може се пали с него.Но много от нас знаят ,че при покупката на колата новия внос получаваш само един ключ.Понякога и в окаяно състояние

Comment

Добре, не ми се чете цялата тема, признавам си!
                  Смятам да купя два оригинални ключа, да им сменя перата с нови, за да ги пренеража по ключа, койото имам.
                  След това ще бучна една обикновенна аларма, че моята и без това няма. Обаче, тука ми идва питането.
                  Може ли да се направи афтърмаркет алармата да се командва от ключа с бутоните, а не от допълнително дистанционно ?

П.П.: Ключовете лесно могат да се обучат с моя имобилайзер нали така ?
                  Mercedes S320 W220
                  Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Купувате си от морга два оригинални ключа БЕЗ транспондерите, само с платките в тях. Вземате от същото място и приемника за централно / багажник и го монтирате на вашата кола. Воала. Сега остава само да прехвърлите нарязаната част и транспондера от вашия, и да си направите дубликати при почти всеки автоключар на тези две неща за втория.
                    Равносметката: спестена трицифрена цена в евро която искат в АИ, никакви китайски аларми и дистанционни светещи синьо и т.н.
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от vgp_sas Покажи съобщение
                      Добре, не ми се чете цялата тема, признавам си!
                      Смятам да купя два оригинални ключа, да им сменя перата с нови, за да ги пренеража по ключа, койото имам.
                      След това ще бучна една обикновенна аларма, че моята и без това няма. Обаче, тука ми идва питането.
                      Може ли да се направи афтърмаркет алармата да се командва от ключа с бутоните, а не от допълнително дистанционно ?

П.П.: Ключовете лесно могат да се обучат с моя имобилайзер нали така ?
                      Може да се направи така, че да се имплантира платката на афтърмаркет дистанционното в оригиналния ключ, голяма врътня е, ще има да се лепят разни пластмаски с епоксидна смола и да се напасва платката на алармата. Обаче това означава, че трябва да подбереш алармата в зависимост от размера на дистанционното. На служебното Берлинго сложиха една аларма, чието дистанционно е толкова малко, че съвсем спокойно може да се побере в оригиналния ключ.
                      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Темата я разчепкахме сериозно, но никой не се оплака, че имо-то е отказало да разпознае кода. Това ме успокоява, явно е рядко явление.
                        Alfa Romeo 156 1,9 JTD 16V

Comment

Да възродя темата...Днес посетих ключар, и официалната оферта за 2ри ключ за 147, с транспондер и дистадистанционно + програмиране и адаптация на имобилайзера на автомобила - около 180-200 лв. Цената не е точна, тъй като ги нямат на склад, но до седмица ще имат. Само ключ с транспондер и програмиране/адаптация, без дистанционно - 60лв.
                          Alfa Romeo 147 1.6 Twin Spark ECO 105 Hp

Comment

При кой е това ?
                            Mercedes S320 W220
                            Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

на ул. Охрид (13 мисля че беше). Близо до ЖП гара. Малко под НОИ се пада по баира.
                              Alfa Romeo 147 1.6 Twin Spark ECO 105 Hp

Comment

Working...
                              X